Wat is de makkelijkste manier om leningen te vergelijken?

Leningen zijn meer dan ooit een commercieel product geworden. Het aantal instellingen dat in België krediet aanbiedt is nauwelijks meer bij te houden. Banken, financieringsmaatschappijen, particuliere kredietverstrekkers, kredietmakelaars, online kredietbeurzen, kredietkaart maatschappijen, handelshuizen, postorderbedrijven, autodealers en diverse andere bedrijven zijn allen bereid om leningen te verstrekken aan consumenten. Om tussen dit enorme aanbod toch een relatief transparant beeld te ontwikkelen is het handig om een website te raadplegen die de producten en formules van de belangrijkste spelers in elk segment met elkaar vergelijkt. Een vergelijkingswebsite, waarvan geldbank.be er een is. Bij Geld Bank snel geld lenen. Bij het raadplegen van een vergelijkingswebsite is het wel cruciaal dat deze niet gelieerd is aan een bank of andere financiële instelling, maar geheel objectief de spelers en hun producten naast elkaar plaatst.

Wat kun je op een vergelijkingswebsite uitvinden.

Allereerst kun je een goed overzicht krijgen in de verschillende type leningen die banken en andere financiële instellingen aanbieden. Het voorkomt dat je appelen met peren gaat vergelijken, en kan ook helpen bepalen welk type krediet het beste in jouw behoefte kan voorzien.

Banken kennen diverse kredietproducten zoals leningen op afbetaling, doorlopende kredieten, hypothecaire kredieten, en kredieten voor een specifiek doel waaronder een autolening, een verbouwingslening, een groene lening of een familiare lening. Bovendien worden deze verschillende type kredieten door de instellingen onder verschillende benamingen aangeboden. Zo is een lening op afbetaling hetzelfde als een persoonlijke lening, en een doorlopend krediet hetzelfde als een geldreserve. Een goede vergelijkingswebsite zal alle relevante financiële producten met alle benamingen overzichtelijk sorteren, en voor elk product de karakteristieken aangeven.

Nadat je precies te weten bent gekomen wat de appelen en wat de peren zijn kun je op dezelfde vergelijkingswebsite de voorwaarden van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Welke kredietverstrekker kent de laagste rente en de voordeligste looptijd op een lening op afbetaling. Welke instelling biedt de meest flexibele aflossingsopties en het hoogste kredietplafond op een doorlopend krediet. Waar is de JKP op een hypothecaire lening het laagst en kun je deze in de langst mogelijke looptijd aflossen.

Op de vergelijkingswebsite zul je meteen een link aantreffen naar de meest relevante kredietverstrekkers voor een directe simulatie van de lening. Het is in de financiële wereld namelijk niet zo dat de ene instelling per definitie voordeliger is dan de andere. Jouw persoonlijke condities (behoefte, inkomen, lopende leningen, algemene kredietwaardigheid) worden door diverse instellingen verschillend beoordeeld. Een goede vergelijk kan resulteren dat je een lening tientallen, honderden of zelfs duizenden euro’s voordeliger aangaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *